2014.05.25

Ny versjon/Latest version

2414-05-25 Nedlasting av kart må nå gjøres manuelt
2414-01-23 Utvidet maksimalt kart til 100x100km
2014-02-27 Fixed long time format.

Last ned Motrack_instal_36.exe

2013.06.06

English version of Motrack

Motrack er nå tilgjengelig i ny versjon med både engelsk og norsk tekst.

Motrack is now available in English language version. It should install to correct locale automaticaly, but the language can be changed after startup.

Download here

2010.09.10

Lading

GPSen lades når den står tilkoblet en USB port eller en USB lader. Den røde lysdioden lyser så lenge det lades. Når lading er ferdig vil den slukke. Den blå lysdioden blinker når GPS en er tilkoblet en fungerende PC, dvs når den sender data. Når den kobles til en lader med USB utgang vil den ikke blinke.

Husk å lade GPSen. Den skal holde i ca 10 timer, men det er lurt å lade mellom hver gang den brukes.

2010.05.14

Røde dobbelblink og andre problemer

Dersom GPSen blinker med røde dobbelblink, så er den antagelig full, eller det er en feil i flash hukommelsen. Det kan lett skje dersom man glemmer å slå av GPSen.

Start programmet fra CD-en (Sports Analyzer) og klikk på "Hardware Settings". Velg så "Reset" og følg anvisningne, så blir som regel problemet borte. Dette bør også gjøres dersom knappen slutter å fungere.

2010.05.03

GPS holder

Endelig en god løsning på hvordan GPSen kan festes.

Orienteringsforbundets pannebånd som ble brukt under Gilde-sprinten passer perfekt. Det er bare å lage et lite hull i sømmen, og så putte GPSen inni pannebåndet. Beste mottaksforhold er antagelig forran på pannen. (Andre pannebånd kan selvfølgelig også brukes så lenge de har dobbelt stoff).

2009.10.30

Bruk av GPSen

For å skru på GPSen så holder du inne knappen i ca 2-3 sekunder (intill den blå lampen lyser). Etter ca 10-15 sekunder begynner den blå lampen å blinke langsomt mens GPSen leter etter satelitter. Etter 2-3 minutter vil både den røde og blå lampen blinke, og først da er GPSen klar til bruk. Du må altså huske å skru på GPSen i god tid før løpet starter.

For å skru av så holder du inne knappen i 2-3 sekunder igjen (intill den røde lampen lyser). Deretter skal blinkingen slutte og begge lampene er mørk.

GPSen kan lagre flerer løp. Tilsammen ca 8 timer med logging hvert sekund. Men det anbefales likevel å tømme GPSen etter hver nedlasting. (Tømming gjøres enkelt i Motrack eller Trip).

Fabrikk-innstillingen er logging hvert 6. sekund. Gå derfor inn i Trip programmet fra GPSens CD og klikk på knappen "Hardware Settings" og set Tracjung Interval til 1 sekund. Denne funksjonen finnes også i MoTrack. Velg GPS - sett loggintervall.

 

2009.10.30

Feste av GPS på armen

Her er noen forslag:

1. Bruk en bred, myk strikk. Jeg har tatt en strikk fra en gammel postkodeholder som jeg har festet i den blå silikonbeskyttelsen som følger med GPSen. Vær imidlertid forsiktig, da den blå plasten ikke er særlig solid. Plasser f.eks. GPSen under trøya for ekstra beskyttelse, eller fest en tynn tråd i GPSens ene hjørne.

2. Treningtssenteret SATS selger puls-varmere som passer perfekt til å putte GPSen inn i. Det er en liten lomme med glidelås som er beregnet for mynter eller nøkler, men som passer fint til GPSen. Se bilde.

3. Lag en egen pulsvarmer av elastisk stoff med lomme for GPSen.

2009.10.13

MoTrack

MoTrack er et enkelt program for innlasting fra spor fra MT-120. Programmet kan skrive GPX filer samt vise løypen på et kart.Programmeter laget for at det skal være enkelt å bruke. Det er bare å plugge inn GPS-en i en USB-port så lages GPX filen automatisk.

Programmet kan også finne korrekt kart og laste det ned fra Internett (forutsetter selvfølgelig at noen har lagt ut kartet først, men for løp i Mo i Rana vil dette bli gjort av Mo O-Klubb). Programmet er foreløbig ikke helt fullt uttestet, men testversjon kan lastes ned her:

Last ned Motrack_instal_34l.exe

2009.10.13

Bruk av Quickroute

Programmet kan lastes ned fra linken nedenfor. Det er laget av Mats Troeng, og er godt egnet for løpsanalyse. Du trenger en scannet kopi av kartet, samt en GPX fil med data fra GPS.

For å lage en GPX fil fra progremmet som følger med IGotU MT-20 så må du gjøre som følger:

1. Start programmet  "trip PC" som følger med på CD-en.
2. Sett i GPS kabel hvis den ikke allerede står i. GPS-en blir automatisk oppdaget og du får spørsmålet: "GPS Device detected. Download GPS data now?". Svar ja på dette.
3. Angi navn på løpet og klikk OK.
4. Vent til data er lastet ned.
5. Du får nå en rekke spørsmål. Svar OK eller Neste på alle.
6. Løpet skal nå ligge i listen på venstre side av skjermen, og du ser forhåpentligvis et Google Map bilde på hovedbildet.
7. Høyreklikk på løpet og velg "Export to GPX".
8. Angi filnavn og trykk OK. Noter deg hvor løpet havner.

Du kan nå starte Quickroute. Velg "Nytt løp" og angi filplassering for kart og GPX fil.

Nedlasting av Quickroute
Info om Quickroute